6 van de 10 vrouwen koopt partner om

Zes van de tien Engelse vrouwen blijkt haar partner regelmatig om te kopen om zijn aandeel in het huishouden te leveren. Het gaat hierbij meestal om decoratieve klusjes als schilderwerk, het ophangen van een schilderij of het in elkaar zetten van een meubelstuk. Als tegenprestatie mag de man ongestoord naar een voetbalwedstijd kijken, op stap met vrienden of een dure gadget aanschaffen.

Strijd der seksen

Volgens psycholoog Donna Dawson is omkoping al een eeuwenoud fenomeen in de strijd der seksen. “Het onderhandelen over klusjes en taken is al zo oud als de sociale interactie zelf. De beloning die tegenover de taak wordt gezet, geeft de man een extra impuls;  het idee dat hij zijn extraatje echt verdiend heeft.”

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen