Diëten maakt geïrriteerd en boos

Mensen die aan hun lijn proberen te denken, voelen een grote aantrekkingskracht voor geweldadige films en kunst, zo ontdekte de Amerikaanse onderzoekers David Gal en Wendy Liu van respectievelijk de Northwestern Universiteit en de Universiteit van Californië. Ook gedragen diëters zich agressiever. Hen op hun boze gedrag aanspreken, werkt averechts.

Taalgebruik

Uit de studie bleek niet alleen dat lijners een opvallende voorkeur hebben voor agressieve films, ook een boze of angstige gezichtsuitdrukking geniet de voorkeur boven het aanzicht van een gelukkig mens. Ook ergeren de diëters zich aan onjuist en te populair taalgebruik.

Reclame

De wetenschappers menen dat vooral marketeers en reclamemensen zich van dit effect bewust moeten zijn en in hun uitingen de nadruk op een positieve manier op de lange termijn effecten van hun producten moeten leggen.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen