Lachen verbetert eetlust kinderen

De wetenschappers ontdekten dat het van invloed was op het eetpatroon van kinderen als ze foto’s kregen te zien van mensen die iets aten. Vooral de emotie op het gezicht van de mensen op de foto’s bleek van invloed. Hierdoor gingen kinderen iets wel of juist niet eten.

Foto’s van iemand die blij kijkt terwijl hij of zij de favoriete maaltijd van het kind at, zorgde ervoor dat het kind meer wilde. Terwijl een foto waarbij vol afgrijzen naar hetzelfde eten werd gekeken ervoor zorgde dat het kind minder wilde.

Een kind bleek veel meer open te staan voor iets nieuws wanneer er blij bij gekeken werd. Uit een eerdere studie bleek al dat kinderen ook meer fruit en groente gaan eten als ouders er zelf ook meer van gaan eten.

Volgens de onderzoekers is het dan ook betrekkelijk eenvoudig om kinderen meer groente en fruit te laten eten: er zelf meer van eten met een grote glimlach op je gezicht.

De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen