Mannen hebben 20 procent meer kans op kanker

Dat heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds maandag gezegd bij de presentatie van een gezondheidsgids voor mannen. De gids geeft mannen aanbevelingen over hoe zij hun risico op kanker kunnen verlagen.

Op veel risicofactoren voor kanker scoren mannen slechter dan vrouwen. Zo roken en drinken mannen meer dan vrouwen, hebben ze een ongezonder voedingspatroon met meer rood en bewerkt vlees en suikerrijke frisdranken, en kampen ze vaker met overgewicht.

Risicofactoren kanker

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil mannen bewust maken van de relatie tussen voeding, leefstijl en kanker. De Gezondheidsgids voor mannen bevat informatie over risicofactoren voor kanker, veel voorkomende vormen van kanker bij mannen en geeft praktische adviezen over het maken van gezonde keuzes, inclusief tips om meer te bewegen.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een stichting die zich uitsluitend richt op de preventie van kanker door gezonde voeding en leefstijl.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen