Religie maakt dik

Of het aan de lange kerkdiensten ligt weet men niet, maar Christenen zijn niet enkel de grootste religieuze gemeenschap in de Verenigde Staten, ze vormen ook de dikste gezellige bende onder de gelovigen.

Onderzoekers van Northwestern University volgden over een periode van achttien jaar 2.433 jonge mannen en vrouwen uit vier verschillende Amerikaanse steden. Daaruit bleek dat jongvolwassenen die regelmatig aan religieuze activiteiten deelnemen 50 procent meer kans hebben om op latere leeftijd dik te worden dan mensen die amper belang hechten aan geloof. Met variabelen als BMI, geslacht, opleiding en inkomen werd in de studie rekening gehouden.

Eetfestijnen

Toch weten de wetenschappers niet meteen waarom dat zo is. “Religieuze bijeenkomsten in de VS gaan vaak gepaard met veel en lekker eten. De combinatie van goed gezelschap en ongezonde eetfestijnen kan overgewicht in de hand werken, maar we hebben de precieze oorzaak nog niet helemaal achterhaald,” aldus wetenschapper Matthew Feinstein. “Er werden eerder al verschillende studies gedaan waaruit blijkt dat religieuze mensen langer leven, minder roken en ook mentaal lekker in hun vel zitten. Kortom, gelovigen houden er over het algemeen een gezonde levensstijl op na, maar op het terrein overgewicht is er winst te behalen.”

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen