Speciaal dieet verkleint kans op hartziekten

Dat blijkt uit onderzoeksresultaten van TNO. Het onderzoek toont aan dat deze speciale voedingsmix het hart en de vaten gezonder maakt. Bij langetermijngebruik van deze voedingsmix verminderde tijdens het onderzoek de ontwikkeling van aderverkalking met meer dan 90 procent.

Eerdere onderzoeken toonden al aan dat bepaalde stoffen een positief effect hebben op de hart- en vaatgezondheid. Het onderzoek van TNO keek of een combinatie van deze stoffen effectief zou kunnen zijn om hart- en vaatziekten te voorkomen en de gezondheid te bevorderen.

“De nieuwe meetmethoden die TNO heeft toegepast, maken het mogelijk om te bepalen hoe effectief bepaalde diëten en ingrediënten zijn. Voorheen was dat het veel moeilijker om de effecten van een dieet te meten omdat die meestal pas na lange tijd zichtbaar zijn. Wij verwachten dat bedrijven die gezonde voedingsingrediënten willen ontwerpen veel voordeel van deze methode en de onderzoeksresultaten kunnen hebben. Zij kunnen zo gezondere producten op de markt. brengen.”, aldus Henk Hendriks, voedingsexpert bij TNO.

De resultaten van het onderzoek zijn verschenen in de vakbladen American Journal of Clinical Nutrition en Journal of Nutrition.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen