Walnoten zijn de gezondste noten

In walnoten zitten namelijk meer en betere antioxidanten dan in andere populaire noten. Uit eerder onderzoek bleek al dat walnoten het cholesterolgehalte verlagen.

Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers van de University of Scranton in Pennsylvania negen verschillende soorten noten; walnoten, amandelen, pistachenoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, cashewnoten, pinda’s en macademianoten.

In walnoten bleken verreweg de meeste antioxidanten te zitten. Volgens een van de onderzoekers, Joe Vinson, hebben noten onterecht een slechte naam. Veel mensen denken namelijk dat er veel vet en calorieën in noten zitten.

Volgens Vinson gaat het om gezonde vetten en blijkt uit eerdere studies dat mensen die dagelijks noten eten juist afvallen. Hij vindt dan ook dat door al deze gezondheidsvoordelen iedereen dagelijks een handje noten zou moeten eten.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen