70% van de vrouwen draagt foute behamaat

TNS Nipo voerde een onderzoek uit onder duizend vrouwen, in opdracht van een lingeriefabrikant. Hieruit bleek dat maar liefst een op de vier vrouwen haar behamaat nooit heeft laten opmeten. Eerder bleek uit eigen onderzoek van de fabrikant onder 227 vrouwen dat zeven van de tien vrouwen een foute behamaat dragen. De belangrijkse reden hiervoor is dat de vrouw haar correcte maat gewoon niet kent.

Lichamelijke klachten

De structuur van het borstweefsel verandert met de leeftijd, bij zwangerschap en door gewichtsschommelingen. Borsten die niet goed ondersteund worden, verliezen makkelijker hun vorm en stevigheid. Het dragen van een verkeerde behamaat kan bovendien lichamelijke klachten met zich meebrengen zoals irritatie en schouder- en rugklachten. En bij het sporten is goede ondersteuning extra belangrijk.

Regelmatig nameten

Professionals uit de branche raden dan  aan de borsten zeker eens per jaar te laten nameten. Bij ruim 76 procent van de vrouwen is dat al meer dan een jaar geleden, zo blijkt uit het onderzoek.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen