7000 peuters ziek door verpakkingen

Van de 7000 gewonde kinderen zitten er zo’n 4000 in de leeftijdsgroep van 0 tot 4 jaar.Ruim 500 kinderen belanden zwaargewond in het ziekenhuis, meestal met vergiftigingsverschijnselen of inwendige brandwonden.

Campagne

Veel te veel, vindt Consument en Veiligheid, die morgen met een nieuwe campagne begint om te waarschuwen voor de gevaren van schoonmaakmiddelen. Met behulp van 3D-posters krijgen ouders te zien dat peuters de wereld anders bekijken. Een verfblik met kwasten lijkt precies op een trommel met drumstokken en een fles gootsteenontstopper lijkt op een grappige kip.

Ernstige verwondingen

“Huishoudchemicaliën kunnen heel gemene verbrandingen aan mond en slokdarm geven. Soms moeten kinderen langdurig in het ziekenhuis blijven en meermalenworden geopereerd. Er is niets zo dramatisch als een kind dat langdurig in het ziekenhuis moet verblijven en operaties ondergaan,” aldus kindertraumachirurg William Kramer van Consument en Veiligheid.

Om ouders te wijzen op de gevaren van chemicaliën, krijgen alle potentieel gevaarlijke producten vanaf 2015 wereldwijd dezelfde logo’s.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen