Aftrap groente- en fruitcampagne

‘Ik doe mee met 2×2’ is de nieuwe campagne van GroentenFruit Bureau. De slogan verwijst naar het advies om dagelijks 2 ons groenten en 2 keer fruit te eten. Hoewel ruim 90 procent van de Nederlanders weet hoe belangrijk het is om deze norm te halen, lukt het meer dan 1,8 miljoen huishoudens met kinderen niet.

Uit tal van studies blijkt dat het eten van groenten en fruit van belang is om gezond te blijven en het risico op diverse ziekten te verlagen. Groenten en fruit spelen tevens een rol in het behoud van een gezond gewicht. Ouders blijken echter barrières te ervaren om zélf meer groenten en fruit te eten. Daardoor vinden ze het extra lastig om hun kinderen hierin te stimuleren. De intentie is er wel. Alleen de vaardigheden, de kookkennis en de moed om het ook echt te doen ontbreken nog. Vervolgens leiden tijdgebrek in combinatie met het idee dat groenten en fruit bereiden tijdrovend zou zijn tot het uitblijven van gedragsverandering.

Goed voorbeeld

Goed voorbeeld doet goed volgen: “Met drie opgroeiende kinderen realiseer ik mij dat een goed voorbeeld nu, bijdraagt aan een gezonde levensstijl later. Ik zie dat als ik het goede voorbeeld geef, de kinderen ook gemakkelijker groenten en fruit eten. Hopelijk gaan door 2×2 steeds meer mensen het belang van gezonde voeding inzien”, aldus Leontine Borsato.
Ook collega-ambassadeur Angela Groothuizen vindt 2×2 een mooi initiatief: “Ik heb in mijn carrière altijd veel met en voor jongeren gewerkt en het gaat me aan het hart om te zien dat steeds meer kinderen aan overgewicht lijden.”

Motiveren

Vanaf 2 april kan Nederland niet meer om de ‘Ik doe mee met 2×2 campagne’ heen. De website, voor en door ouders, is het hart en ziel van de campagne; alle middelen leiden naar deze communitysite. Ouders kunnen hier ervaringen uitwisselen en elkaar motiveren en inspireren om het advies 2×2 dagelijks te behalen. Natuurlijk zijn er ook leuke tips en recepten om iedere dag weer een gezonde, gevarieerde en vooral lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ook kunnen gezinnen meedoen met het spannende 2×2 familiespel.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen