Beursblik: DSM boekt hogere omzet dankzij materials divisies

Het concern maakt morgenochtend een omzetgroei van 10 procent bekend dankzij hogere afzetprijzen bij Performance Materials en Polymer Intermediates.

DSM heeft in het eerste kwartaal de omzet met 10 procent zien stijgen vanwege sterke groei bij de materials divisies Performance Materials en Polymer Intermediates. De EBITDA stijgt daarnaast licht vanwege de sterke marktpositie van de twee materials onderdelen. De groei van het resultaat wordt echter deels teniet gedaan door margedruk bij Nutrition vanwege de harde Zwitserse frank en lagere opbrengsten bij Pharma. De divisie Pharma had afgelopen kwartaal te kampen met een moeilijke vergelijkingsbasis vanwege de omvangrijke verkopen naar aanleiding van de Mexiaanse griep vorig jaar.

 

DSM maakt woensdagochtend voorbeurs een omzet van 2,119 miljard euro bekend van 1,933 miljard euro over het eerste kwartaal van 2010, zo is de voorspelling van 5 analisten gepolst door ABM Financial News. Analisten verwachten sterke groei bij de twee materials divisies vanwege met name hogere verkoopprijzen. Bij Nutrition was de omzetgroei beperkt, terwijl Pharma een lagere omzet boekte.

 

De aangepaste EBITDA komt uit op 300 miljoen euro van 284 miljoen euro vorig jaar. De nettowinst stijgt van 136 naar 152 miljoen euro.

 

Analisten verwachten dat DSM de uitspraak dat 2011 een “sterk jaar” wordt, zal bevestigen. DSM heeft een middellange termijndoelstelling voor 2013 van een EBITDA van 1,4 tot 1,6 miljard euro en een rendement op geïnvesteerd vermogen van meer dan 15 procent.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen