Bevel tot sluiting afdeling verpleeghuis niet verlengd

18 april 2011

De zorg in verpleeghuis Bernardus, onderdeel van Osira Amstelring, is zodanig verbeterd dat het bevel tot sluiting van afdeling Varenhof niet verlengd hoeft te worden. Dat maakte de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrijdag bekend.

Op 8 april 2011 legde de inspectie een bevel op, omdat de veiligheid op de verpleegafdeling voor psychogeriatrische bewoners in het geding was. Er was sprake van (een vermoeden van) lichamelijke en geestelijke mishandeling.

Psychogeriatrische verpleegkundige
Inmiddels is het team op de Varenhof anders samengesteld. ‘De teamleider was al vervangen en flex-medewerkers zijn niet meer bij de zorg van de bewoners betrokken. Er zijn een kwaliteitsverpleegkundige en een psychogeriatrische verpleegkundige aan het team toegevoegd. Zij begeleiden en ondersteunen de vaste medewerkers van het team dagelijks. Op zeer korte termijn wordt er gestart met scholing en training op het punt van bejegening’, zo meldt het inspectierapport. De zorg is volgens de inspectie zodanig veel verbeterd dat het bevel tot sluiten van de afdeling niet hoeft te worden verlengd.

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen