Cholesterolwisseldieet gunstig bij hart- en vaatziekten

Zo’n wisseldieet, waarbij de hoeveelheid cholesterol afwisselend drie dagen hoog en drie dagen afwezig is, blijkt ontstekingen en het risico op cardiovasculaire aandoeningen effectief te verminderen. Het cholesterolwisseldieet heeft bijna alle gunstige effecten van een cholesterolvrij dieet.

Schakelen tussen maaltijden

Hart- en vaatziekten zijn een belangrijke doodsoorzaak onder de Westerse bevolking. Gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging kunnen het risico erop sterk verminderen. Veel mensen hebben moeite met strikte dieetmaatregelen. Het kunnen schakelen tussen gezonde en minder gezonde maaltijden is volgens de onderzoekers mogelijk een goede manier om op de lange termijn toch een gunstig effect te bereiken.

Hoewel het onderzoek werd verricht op muizen, verwachten de wetenschappers hetzelfde effect bij mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Hiervoor moet nog wel verder onderzoek worden gedaan. De resultaten van het onderzoek zijn verschenen in PLoS ONE.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen