‘De Nederlandse man verliest zijn mannelijkheid’

AMSTERDAM – De Nederlandse man lijkt zijn mannelijkheid te verliezen. Hij naait zelf een knoopje aan zijn overhemd, neemt weinig iniatief op een date en geeft klussen en verbouwen het liefst uit handen. Discovery Channel onderzocht de Nederlandse man.

Slechts een kwart van de mannen vertrouwt op zijn looks als het op het versieren van een potentiële partner aankomt.

De rest geeft aan het te moeten hebben van humor, intelligentie en het vervullen van de wensen van de date. Het iniatief ligt echter meestal bij de vrouw, maar 14 procent van de mannen heeft voldoende moed om de date binnen te vragen.

Wèl dikt de helft van de mannen zijn verhaal de volgende dag aan bij zijn vrienden of collega’s. Dat mannen liefde en seks goed kunnen scheiden is algemeen bekend en wordt ook weer bevestigd door dit onderzoek. 

Klusser

Verder blijkt de Nederlands man geen klusser. Maar een kwart van de mannen pakt grote klussen in en om het huis zelf aan. Voor minder ‘mannelijke’ klusjes draait de man ook zijn hand niet om, slecht 25 procent laat zijn partner een knoopje aan het overhemd naaien. De rest van de mannen doet het zelf.

Hoewel het navigatiesysteem door vier op de vijf mannen wordt gebruikt, claimt 86 procent goed kaart te kunnen lezen. Ze voelen zich ook nog altijd superieur aan vrouwen als het aankomt op richtingsgevoel.

Televisieprogramma

Het onderzoek onder 3500 mannen, werd door Discovery Channel uitgevoerd in het kader van een nieuw televisieprogramma. In dit programma willen ze afrekenen met de middelmatigheid van de hedendaagse man.

Vandaar dat mannen in het programma kunnen leren om bommen onschadelijk te maken, raketten te bouwen en met een radiografische helikopter wespen te vangen.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen