Derksen door, Luiten uitgeschakeld in Zuid-Korea

AMSTERDAM – Met een ronde van 69 heeft Robert-Jan Derksen zich geplaatst voor het weekeinde van het Ballantine’s Championship in Zuid-Korea. Joost Luiten is na een 75 zeker uitgeschakeld.

Met een goede eerste negen holes heeft de langzaam van een stevige griep herstellende Derksen de cut gehaald in de Koreaanse ‘stop’ van de Europese Tour.

Donderdag kwam hij – zonder oefenronden – tot een 73, nu liet de speler uit Blaricum een 69 noteren.

Derksen, die in zijn voorgaande deelnames aan dit toernooi in de top-10 eindigde, was met vier birdies al drie onder voor de dag bij de turn. Op de tweede negen holes maakte hij twee birdies en twee bogeys voor een 69 en een totaal van 142, twee onder par.

Inzinking Luiten

Luiten was nog met een 71 – en een top-20 plaats – begonnen, maar minder dan 24 uur later stond er een 75 op zijn kaart voor een totaal van 146, twee boven par.

Luiten maakte vier birdies, maar ook drie bogeys en twee double bogeys. Hij verloor al op zijn eerste hole – de tiende – twee slagen en dat zette kennelijk meteen de toon. Hij miste de cut.

De Australiër Brett Rumford gaat na twee ronden alleen aan de leiding met 134 slagen. Hij leverde vrijdag een scorekaart in van 63. De Deen Soren Kjeldsen en de Spanjaard Miguel Angel Jimenez volgen met drie slagen meer.

ZIE OOK

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen