Medewerkers verpleeghuis niet vervolgd – RTV Noord

LAREN Twee medewerkers van verpleeghuis Amaris Theodotion in Laren worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

In november 2009 kregen elf bewoners van het verpleeghuis insuline toegediend in plaats van het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Een van hen kwam hierdoor te overlijden.

Uit onderzoek blijkt dat de medewerkers niet verantwoordelijk waren, omdat er op die dag van alles mis was in het verpleeghuis. Er was sprake van onderbezetting en het medicatieprotocol werd niet goed nageleefd. Bovendien was de familie van de overleden bewoner zelf fel tegen vervolging.

Contract niet verlengd
Alexandra Oswald van het Amsterdamse Openbaar Ministerie  zegt dat vervolging voor dood door schuld zeker mogelijk was geweest, maar dat het in deze zaak niet zinvol was, ook omdat de familie van het slachtoffer tegen is. Bovendien zijn de verdachten volgens het OM al genoeg gestraft doordat hun contract niet werd verlengd. Een van hen heeft nog steeds geen ander werk gevonden.

  1. Afspelen/pauzeren
  2. Stoppen
  3. Geluid aan/uit


Get Adobe Flash player

Alexandra Oswald legt uit waarom het OM afziet van vervolging

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen