Mindfulness helpt tegen opvliegers

Uit de studie blijkt dat vrouwen in de overgang die last hebben van opvliegers daar minder last van hebben wanneer ze lessen in mindfulness volgen. Het gaat om lessen waarbij ook gemediteerd wordt en stretchoefeningen worden gedaan.

Na het volgen van de lessen blijken vrouwen beter te gaan slapen en minder last van stress en spanning te hebben gedurende de menopauze.

Voor het onderzoek werden 110 vrouwen in twee groepen onderverdeeld. Alle deelneemster hadden dagelijks minstens vijf opvliegers. De eerste groep volgde acht weken lang een mindfulnessles van 2,5 uur. Ook kregen ze een cd met oefeningen mee naar huis. De tweede groep werd op een wachtlijst geplaatst.

Opvliegers, stress en spanning

Na afloop van het programma bleek de groep die de mindfulnesslessen volgde veel minder last te hebben van opvliegers, stress en spanning. Toch zagen ook de vrouwen die op de wachtlijst een verbtering in de intensiteit van de opvliegers. Ook bleef het aantal opvliegers per dag gelijk in beide groepen.

Volgens de onderzoekers suggereert dat, dat mindfulness niet voorkomt dat je opvliegers krijgt, maar er beter leert mee om te gaan. 

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen