Oranjes compleet op Koninginnedag

Koningin Beatrix zwaait naar het publiek tijdens Koninginnedag 2008 in Makkum» Koningin Beatrix zwaait naar het publiek tijdens Koninginnedag 2008 in Makkum ANP

Voor het eerst in jaren zijn de Oranjes die traditiegetrouw Koninginnedag vieren weer allemaal present.

Morgen zullen koningin Beatrix, haar drie zonen en haar schoondochters een bezoek brengen aan Thorn en Weert in Limburg. Ook haar zus prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven en hun kinderen zullen hierbij aanwezig zijn.

Voorgaande jaren miste er altijd een lid van de koninklijke familie door persoonlijke omstandigheden. Zo moesten vorig jaar prins Maurits en prinses Marilène bij de feestelijkheden in Zeeland verstek laten gaan door het overlijden van een goede vriend.

Zowel 2009 als in 2008 moest prins Bernhard jr. rond Koninginnedag een darmoperatie ondergaan. In 2007 ontbrak prinses Máxima doordat ze net was bevallen van prinses Ariane. Een jaar eerder kon prinses Anita door griep niet aanwezig zijn.

De NOS doet op Koninginnedag tussen 09.45 uur en 13.15 uur vanuit Thorn en Weert rechtstreeks verslag van het bezoek van de koninklijke familie.

Viert u Koninginnedag in het buitenland? Stuur dan morgen foto’s met toelichting.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen