Vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker gestart

ASSEN- De GGD in Drenthe is begonnen met een nieuwe inentingsronde tegen baarmoederhalskanker. De komende weken kunnen alle meisjes van twaalf jaar, die dit jaar dertien worden, een prik halen.

Maandagmiddag startte de vaccinatieronde in sporthal De Zwet in Zuidlaren. Het opkomstpercentage lag daar hoger dan vorig jaar. Van de opgeroepen meiden kwam 75 procent een prik halen, terwijl dat percentage vorig jaar op 65 procent lag. De vaccinatie bestaat uit drie prikken, die binnen een half jaar worden gegeven. De komende weken doet de GGD iedere dag een andere Drentse gemeente aan.

Eind vorig jaar werd de vaccinatie uitgesteld vanwege de Mexicaanse griep. De GGD Drenthe gaat in deze nieuwe ronde ook proberen meisjes die in de vorige ronde hebben geweigerd zich te laten inenten, zover te krijgen dat ze de prik halen. Veel meisjes weigerden, omdat ze bang zijn voor gevolgen op langere termijn. Jaarlijks krijgen ongeveer zeshonderd vrouwen baarmoederhalskanker.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen