Vrouwen minder fit dan hun oma

De gezondheid van de vrouw was vijftig jaar geleden een stuk beter dan bij de dames van nu. Hedendaagse vrouwen verbranden maximaal 500 calorieën per dag door te sporten, dat is de helft van een vrouw uit de jaren ’50.

Calorieën

Vrouwen consumeerden in de jaren ‘50 gemiddeld 1.818 calorieën, terwijl een vrouw anno 2011 zo’n 2.178 calorieën binnen krijgt. Vrouwen uit de jaren ‘50 gingen dan niet naar de sportschool, maar toch verbrandden ze een goede 1.000 calorieën per dag. Enkel en alleen door het huishouden te doen. En daardoor waren de huisvrouwen van toen een stuk fitter dan de dames van nu.

Huishoudgeld

Daarnaast hadden de vrouwen een beperkter huishoudbudget, waardoor er vooralverse groenten uit de tuin op het menu stonden en minder snel veel vlees of sausjes.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen