Zorgpersoneel vrijuit na fatale injectie

Zorgpersoneel vrijuit na fatale injectie

(Novum) – Twee medewerkers van een verpleeghuis in Laren worden niet vervolgd voor de dood van een bejaarde vrouw. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam maandag laten weten. De vrouw overleed in november 2009 nadat ze een spuit insuline in plaats van een vaccinatie tegen Mexicaanse griep kreeg.

De vrouw overleed door een menselijke fout, waardoor de twee vervolgd hadden kunnen worden wegens dood door schuld. Volgens het OM zijn de twee medewerkers echter al genoeg gestraft. Ze hebben spijt betuigd en hebben geen contractverlenging gekregen bij Amaris Theodotion, het verpleeghuis waar de fout werd gemaakt.

Ook de nabestaanden hadden geen behoefte aan vervolging. Berichten dat er van alles mis zou zijn in het verpleeghuis zijn volgens justitie onjuist.

Elf bewoners van het verpleeghuis hadden een verkeerde injectie gekregen. Waarschijnlijk had een verpleegster niet goed naar de etiketten gekeken. Ze ontdekte de fout zelf, waarop de bejaarden naar het ziekenhuis werden gebracht.

Mexicaanse Griep
(dossiers)

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen