De Meeuwen én VCK kunnen zich opmaken voor de nacompetitie

VCK neemt de eerste periode over van kampioen DFS. Domburg had aan een 1-1-gelijkspel tegen Veere genoeg om ook volgend seizoen in de derde klasse uit te mogen komen.

De Meeuwen – DFS 1-0: De Meeuwen boekte een verdiende overwinning tegen de kampioen van de derde klasse A. In de 42e minuut zorgde Vincenzo Lorello voor de enige treffer van de middag. Namens De Meeuwen raakte Timme Kwast de lat en ook DFS raakte een keer de dwarsligger. DFS-doelman Kevin Verboom voorkwam met enkele fraaie reddingen dat de score hoger opliep.

Heinkenszand – VCK 2-2: Heinkenszand leidde tot de 88e minuut met 2-0, maar verspeelde daarna alsnog de overwinning én de derde periodetitel. De kater was dan ook enorm in Heinkenszand. Na een assist van Rens Baas stiftte Maarten Griep de thuisploeg voor rust naar een 1-0-voorsprong. Griep scoorde na rust op aangeven van Martijn Simonse ook de 2-0. Via Simonse kreeg Heinkenszand daarna een grote kans op de 3-0, maar aan de andere kant redde Stefan Meulpolder ook prima op een VCK-inzet. Stefan Wielemaker zette in de 88e minuut zijn voet als laatste tegen een voorzet: 2-1. Daarna werd het spannend. VCK-speler Bouwen Legemate werd in de 92e minuut met direct rood van het veld gestuurd. In ondertal sleepte VCK een belangrijk punt uit het vuur, waarmee de nacompetitie veiliggesteld werd. Meulpolder redde in eerste instantie op een kopbal van Erik Goudt, maar in de rebound liet Ronald Ovaa een VCK-feest losbarsten.

Domburg – Veere 1-1: Domburg had aan het punt voldoende om zich op eigen kracht veilig te spelen. Daarmee werd de doelstelling voor dit seizoen gehaald. Via Christiaan Wisse kwam Domburg aan de leiding. Veere kreeg voor rust nauwelijks kansen. Tien minuten na rust zorgde Guido den Dikken met een afstandschot, dat via de binnenkant van de paal in de goal verdween, voor de 1-1.

Nieuwland – Colijnsplaatse Boys 1-1: Nieuwland kwam in de 21e minuut op voorsprong. Corné van Belzen onderbrak de Colijnsplaatse opbouw en Joey van Belzen zette de thuisploeg op 1-0. Daarna verzuimde Nieuwland zowel voor als na rust om de score uit te bouwen. In de 79e minuut kreeg de ploeg het deksel op de neus. Uit een corner van Robbert-Jan van de Genuchte kopte Pascal Hoogerheide de gelijkmaker binnen.

SKNWK – Yerseke 0-7 (0-4). Arjen de Koeijer 0-1, 0-3, 0-5 en 0-7, Rody Bakker 0-2, Bart van Steveninck 0-4, Niels Poleij 0-6.

Kapelle – Spui 3-1 (0-1). Johan Meulbroek 0-1, Hans Tolhoek 1-1, Robin Boogaard 2-1, Jon Herselman 3-1.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen