Gezondheidsonderzoek N-Limburg vertraagdGGD Limburg-Noord

GGD Limburg-Noord

Oorzaak is de invoering van het digitaal dossier Jeugdgezondheidszorg, eind vorig jaar. De GGD kampt bovendien nog met de naweeën van de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep, eind 2009 en begin vorig jaar. Volgens de GGD Limburg-Noord worden de gezondheidsonderzoeken van duizenden kinderen in de regio doorgeschoven, bijvoorbeeld naar een volgend schooljaar. Volgens manager jeugdgezondheidszorg Huup Marell vergden de griepvaccinaties zoveel tijd, dat de achterstand pas begin november is ingelopen.

Volgens de GGD lopen scholieren geen risico. Alleen bij kinderen bij wie eerder niets werd geconstateerd, worden de onderzoeken uitgesteld.

De GGD’en onderzoeken leerlingen aan het begin en aan het einde van de basisschool en in de tweede of derde klas van het voortgezet onderwijs op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied.

© Gelderlander 2011, op dit artikel rust copyright.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen