‘Go Back to the Zoo naar songfestival’Go Back to the Zoo. foto William Moore

Go Back to the Zoo. foto William Moore

DÜSSELDORF – De Nijmeegse band Go Back to the Zoo kan een uitstekende vertegenwoordiging zijn voor Nederland op het Eurovisie Songfestival. Dat vinden Nick Simon die woensdag en donderdag op bezoek waren in Düsseldorf om hun vrienden en Volendamse plaatsgenoten van de 3JS moreel te steunen.

“Er staan ook dit jaar weer diverse popgroepen en rockbands op het songfestival, die ook goed scoren”, volgens Simon. “Nederland heeft een goed bandjescircuit, een groep als Go Back tot the Zoo zou heel goed passen.” Voor de TROS is het elk jaar weer een moeilijke klus om een geschikte kandidaat te vinden, die zelf ook wil.

In Nederland heeft het songfestival een slechte reputatie, in tegenstelling tot de meeste andere Europese landen. Die sturen vaak hun grote sterren naar het liedjesfestijn. Dat zijn niet alleen de goedgejurkte diva’s maar steeds vaker ook artiesten uit de alternatieve en rockscene.

“In Nederland worden vaak de namen van Anouk en Within Temptation genoemd”, gaat Simon verder. “Dat zou natuurlijk ook geweldig zijn, als ze maar zouden willen. Misschien moeten we wel naar een van de kandidaten uit The Voice kijken. Natuurlijk heeft Ben Saunders een geweldige zangstem, maar er zijn ook enkele prachtige vrouwelijke strotten naar voren gekomen. Pearl Jozelfzoon en Esther Nijhove bijvoorbeeld. Die zouden met hun vocale power zo mee kunnen doen.”

Voor zichzelf zien ze geen rol weggelegd. “We hebben deze week gezien dat het leuk is. Bovendien is het wereldwijd de meest indrukwekkende en grootste muziekproductie. Maar leuk is niet genoeg”, volgens Nick. “Wij hebben geen groot internationaal plan en bovendien neemt het zoveel tijd in beslag. Voor de 3JS is het een prachtig podium geweest om te laten zien wat ze kunnen.”

Ook de Nijmeegse zangeres Sieneke werd gisteren verwacht in Düsseldorf, maar zij moest vanwege griep thuis blijven. Zij zou verschijnen bij het TROS-radioprogramma Gouden Uren voor Radio 2 dat vanaf cruiseschip Royal Crown in de haven van Düsseldorf wordt uitgezonden. Tegelijk wilde ze haar ervaringen van vorig jaar delen met de 3JS. ‘Ik baal zo erg dat ik vanwege de griep niet kan’, twitterde ze vanmorgen. Wel was ze via de telefoon even te horen op Radio 2, want Sieneke wilde ook meteen haar nieuwe single Vita Bella promoten.

© Gelderlander 2011, op dit artikel rust copyright.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen