Handen schudden is tamelijk ongevaarlijk

BAARN – Regelmatig handen schudden is niet gevaarlijk voor je gezondheid. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Tijdens een diploma-uitreiking zag onderzoeker David Bishai een decaan vele handen schudden en vroeg zich af wat er allemaal voor bacteriën op de handen van de man zouden zitten. Hij besloot dit te onderzoeken en vroeg zes vrijwilligers tijdens diploma-uitreikingen vele handen te schudden.

Voor en na het handen schudden werden monsters van de handen genomen. Vervolgens werden deze op kweek gezet.

Na 5209 keer handen schudden bleek 93 procent van de monsters bacteriën te bevatten, maar op één na waren ze allemaal onschadelijk.

Ongevaarlijk

Volgens Bishai is handen schudden bij diploma-uitreikingen dus tamelijk ongevaarlijk. Een baan in de verpleging zou een grotere kans op besmetting met een bacterie geven. Hij denkt dat het komt doordat het handen schudden maar heel kort duurt en tamelijk vluchtig verloopt

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen