‘Huidkanker neemt schrikbarend toe’

DEN HAAG – Het aantal gevallen van huidkanker groeit enorm. Dat schrijft een groot aantal medische verenigingen en organisaties dat betrokken is bij de preventie en behandeling van de kankersoort.

In 2000 waren er ruim 20.000 nieuwe gevallen. In 2015 zullen dat er bijna 37.000 zijn. Volgens cijfers is 1 van de 3 gediagnosticeerde kankers een vorm van huidkanker.

Een groot deel van de Nederlandse ziekenhuizen houdt zaterdag 21 mei tussen elf uur in de ochtend en twee uur ’s middags open dag. Mensen krijgen informatie over hoe ze huidproblemen kunnen voorkomen.

Onderstaande grafiek laat de stijging in het aantal sterftegevallen door huidkanker. De cijfers zijn afkomstig van het CBS.

(c)NU.nl/Jelle Kamsma

De campagne is een initiatie van de NVDV (Nederlandse vereniging van dermatologie Venereologie) Het Huidfonds, de NVH (Ned. Vereniging voor huidtherapie) de Stichting Melanoom, Galderma en La Roche-Posay.

Instructies

De instructies om huidkanker tegen te gaan blijven hetzelfde: Niet te lang in de zon, niet op het heetst van de dag. Goed insmeren met zonnebrandcrème, om de twee uur herhalen. Kinderen goed in de gaten houden. Na het zwemmen meteen afdrogen en meteen weer insmeren met een goede crème.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen