Junker vraagteken voor duel met Heerenveen

Roda JC Kerkrade besluit zaterdag pas over de inzetbaarheid van Mads Junker. De aanvaller kampte de afgelopen dagen met griep, zaterdag wordt besloten of hij kan spelen tegen sc Heerenveen.

In het duel met de Friezen missen de Limburgers de geschorsten Ruud Vormer en Rob Wielaert, Przemyslaw Tyton, Vincent Lachambre en Antonio Stankov ontbreken wegens blessures.

Voor Roda JC geldt dat de club reeds zeker is van een plek in de play-offs, voor Heerenveen komt de competitie zondag ten einde. Alleen de klassering in de Eredivisie is nog van belang voor de Limburgers, dit met het oog op de play-offs.

“We willen graag vijfde worden en bovendien aantonen dat de nederlaag tegen NEC (5-0, red.) een incident was. Ik kijk nu niet naar een eventuele tegenstander in de play-offs, maar vind het wel belangrijk dat we eerst uit kunnen spelen”, zegt trainer Harm van Veldhoven in Dagblad De Limburger.

Voor het eerste play-offduel kan Roda JC niet beschikken over Junker. Hij heeft een schorsing van afgelopen seizoen openstaan. “Je zou iets anders kunnen uitproberen, maar daar kies ik niet voor. Ik wil zo weinig mogelijk veranderingen aanbrengen in de ploeg. Het zal zonder Vormer en Wielaert al anders worden. Hun vervangers kunnen nu aantonen er klaar voor te zijn.”

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen