Nadal ondanks griep naar kwartfinales in Rome

AMSTERDAM – Rafael Nadal heeft de kwartfinales bereikt van het Masters-toernooi in Rome. De Spanjaard had met zijn landgenoot Feliciano Lopez minder moeite dan met Paolo Lorenzi een ronde eerder, maar verloor wel zes games: 6-4, 6-2.

1559

In de eerste set kon Lopez het spoor van de nummer één van de wereld nog enigszins volgen.

In het tweede bedrijf nam Nadal eenvoudig afstand, al speelde hij nog niet zijn beste spel.

Op zijn tweede matchpoint was het raak voor Nadal, die na afloop liet weten last te hebben van griep. Om die reden begon het duel ook twintig minuten later.

“Ik had woensdagavond koorts en deze ochtend voelde ik mij niet veel beter”, benadrukte Nadal. “Op het laatste moment heb ik besloten om toch te spelen.”

In de kwartfinale van het graveltoernooi neemt Nadal het op tegen Mardy Fish of Marin Cilic. Bereikt hij de halve eindstrijd, dan ontmoet hij daarin wellicht Roger Federer.

Kritisch

Nadal was enorm kritisch op zichzelf na zijn partij tegen Lorenzi in de tweede ronde. Hij kon zich niet herinneren dat hij op gravel ooit zo slecht had gespeeld.

“Ik begreep niet waarom ik gisteren zo weinig energie had, maar nu begrijp ik dat wel.”

De Spanjaard werd zondag in de finale van het toernooi in Madrid na een ongeslagen reeks van 37 wedstrijden verslagen door Novak Djokovic. Indien Nadal in Rome niet verder komt dan de kwartfinales, kan Djokovic bij een toernooizege de eerste plaats op de wereldranglijst overnemen.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen