Nadal overwon griep in Rome

Nadal overwon griep in Rome

(Novum/AP) – Rafael Nadal heeft de griep overwonnen om aan zijn derde rondepartij bij het Masters-toernooi in Rome te beginnen. De Spaanse nummer één van de wereld twijfelde lang of hij moest starten aan zijn wedstrijd tegen Feliciano Lopez, maar besloot uiteindelijk de baan op te gaan. Nadal versloeg zijn landgenoot met 6-4 6-2 en drong door tot de kwartfinales. Het duel begon 20 minuten later dan gepland.

“Ik had woensdagavond koorts en deze ochtend voelde ik mij niet veel beter”, benadrukte Nadal. “Op het laatste moment heb ik besloten om toch te spelen.” De Spanjaard werd woensdag in de tweede ronde nog aan het wankelen gebracht door de Italiaanse qualifier Paolo Lorenzi. “Ik begreep niet waarom ik gisteren zo weinig energie had, maar nu begrijp ik dat wel.”

De Spanjaard verdedigt in Rome zijn leidende positie op de wereldranglijst. Nadal moet in de kwartfinale de Amerikaan Mardy Fish of Marin Cilic uit Kroatië verslaan om verzekerd te blijven van de nummer één positie op de wereldranglijst. Bij uitschakeling in de kwartfinale kan Novak Djokovic de leidende positie van Nadal overnemen. De Serviër moet dan wel het toernooi van Rome winnen.

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen