Zon beschermt tegen astma

BAARN – Te veel zon is schadelijk, maar het is ook gevaarlijk om de zon te vermijden. Kinderen die leven in koude, natte steden hebben een grotere kans op astma, dan hun leeftijdsgenoten in warmere gebieden met veel zon.

Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 45.000 kinderen en tieners in negen Spaanse steden onder leiding van onderzoekers uit Valencia.

Vitamine D, wat onder invloed van de zon in onze huid wordt geproduceerd, speelt een belangrijke rol in de bescherming tegen astma bij kinderen. Dat astmapatiënten over het algemeen lagere vitamine D levels hebben, was al eerder bekend.

Dit nieuwe onderzoek laat zien dat in gebieden met minder zonuren, in dit onderzoek Noord Spanje, meer astma bij kinderen voorkomt.

“Hoewel meer onderzoek naar dit onderwerp nodig is, is het duidelijk dat een gemiddelde blootstelling aan zonlicht noodzakelijk is om ziekten zoals astma, tuberculose en andere infectieziekten te voorkomen.”, verklaart hoofdonderzoeker Alberto Arneda-Pena.

ZIE OOK:

Speak Your Mind

*

tv opnames bijwonen