Griep?

Wil je weten of je de enige bent met griep?

Kijk hier maar even of de griep weer in het land is.

@vanranstmarc @ayari_khaled @Matthias_VE @CovidNl Niet om de ernst in vraag te stellen. Maar de gemiddelde gezonde mens gaat dit dan als een “gewone” griep ervaren? Of merk je in dat geval ook een verschil? Hardnekkigheid?

@Matthias_VE @vanranstmarc @CovidNl Op dit moment, op +-77000 personen (geen idee of dit enigszins representatief is) sterven er +-2600, ofwel een dikke 3%. In Italië (kleinere schaal en wellicht minder representatief), momenteel 7(?) op +-220 gevallen, ook ongeveer 3%. De Spaanse griep zat rond 2%-3%.

@CovidNl @VandyckCaroline Komaan, jaarlijks worden minstens 1,5 miljard mensen in alle landen ter wereld geinfecteerd met het influenzavirus, en sterven 250.000 tot 500.000 mensen aan griep.

@CovidNl @Matthias_VE De vraag is: gaat iedereen zich laten vaccineren? Het antwoord is ‘neen’. Tegen griep hebben we al decennialang een vaccin, en een groot deel van de mensen kiest niet voor een vaccinatie.

@VandyckCaroline @vanranstmarc Het coronavirus grijpt nu dusdanig breed om zich heen dat een vergelijking met normale griep volgens mij appels en peren vergelijken is.

@jasonwalters85 @DeNater Er is geen griep geweest dat bij 1 op de 5 mensen ontaarde in een longontsteking. En dat cijfers stageneren betekent waarschijnlijk enkel dat testkits onvoldoende voorhanden zijn. Plus het is allang het quarantainegebied uit.

@kromst @DeNater Ze hebben sinds de Culturele Revolutie niet zulke drastische stappen genomen en het land + politieke leiderschap gemobiliseerd. Dat lijkt op gespannen voet te staan met die 2600 officiële doden en 77.000 besmettingen. Er sterven meer mensen jaarlijks aan de griep.

@BrazzaPietro @PieterOmtzigt @AnthonyJansen15 @AnneKuik @Martijncda Sterfte cijfer ligt hoger (ruim 2% vs 0,1%), geen vaccin, onbekend virus. Incubatietijd 2-14 (27?)dgn vs 2-5, je komt er dus veel verder mee. Goede oefening ter voorkoming van 2e Spaanse griep? (Sterfte cijfer 10%, mogelijk nog hoger).

@2deKamerFVD @EWdeVlieger @rivm @VVD @D66 @christenunie @cdavandaag Maw de gewone griep is veel heftiger en dit is meer een plaatselijk wuhan dingetje wat een klein beetje komt overwaaien. En maken de kranten er groots poeha van om wat politieke zaken te verdoezelen (of omdat sensatiekoppen op de papieren krant beter verkoopt)

@rivm @Hannahl05281954 @GGD_RR heeft in de @RETRotterdam metro posters opgehangen hoe griep te voorkomen. Zou u ook alstublieft een handenwas poster willen maken @_NVWA op markt staan ze geld aan te nemen met "hygiëne"handschoentjes waar ook eten mee wordt gepakt & op binnenweg al 2x ziek van rauwkost

@Veldhorst__W Benieuwd welk excuus ze voor de mexicaanse griep hadden 🙂

Ben niet van de complotten, maar Lou heeft hier een punt ... Met een gewone griep mag ik overal komen. Sterker nog; je krijgt verwijten onvoldoende vit. C te hebben genuttigd, wordt geacht een paracetamolletje in te nemen en te gaan werken met je zeur-mik twitter.com/lewinskylou2/s…

@DievanHarmelen Gaat ook niet. Mijn dochter laat wel eens een trein voorbij gaan s'morgens omdat deze overvol is. Daar kan je geen griep vermijden.

@EWindt @Gertwien @rivm Best eng. Daarnaast moeten we allemaal naar werk, school etc. Staan we tegen elkaar in de treinen en dan maar hopen dat er niets gebeuren gaat. Ben niet snel een paniekzaaier, maar er wordt niet voor niets in China en nu Italië zul je maatregelen getroffen, niet zomaar een griep.


tv opnames bijwonen